Wit Brood



Ingrediënten:
1 ei 
1 eigeel
500 gr bloem 
10 gr zout 
10 gr gist korrels 
2 tl suiker 
25 gr zachte roomboter de ongezouten
200 /250 ml lauwwarme melk of water
Olie om in vetten
Bereidingswijze:
Roer in een maatbeker het ei en de eidooier los.
Leng dit met lauwwarm water of melk tot 325 ml en klop dit erdoor. 
Doe de bloem met de suiker en gist in een kom of in de kneed machine. 
Voeg de boter en water mengsel toe en kneed het goed door met alle ingrediënten. 
Kneed het deeg voor 10 minuten tot het zacht en glad is.
Vet een kom in, waar de deeg in komt te staan om te rijzen voor 1 uur ongeveer, bedekt met theedoek of plastic zak. 
Vorm het deeg op een bestoven werkvlak .
Vorm het brood tot deze net zo lang is als Uw bakblik.
Vet de bakblik in met olie en zet daar het brood in.
Bedek het om te rijzen voor 30 minuten op een warme plek.
Zet alvast de oven aan op 220 graden Celsius. 
Besmeer het broodje met melk .
Bak het brood op 220 graden Celsius voor 30/35 minuten ongeveer, tot de brood goudbruin en stevig is en van onder met erop tikken met knokkels hol klinkt
Besmeer het brood gelijk in, en alleen op de bovenkant met zachte roomboter of gesmolten boter.
Laat het brood afkoelen op een rooster. 

Reacties

Populaire posts