Marokkaanse huis brood


Ingrediënten:
600 gr bloem 
400 gr de fijnste griesmeel (wij Marokkanen noemen het fino rkik)
20 gr zout
2 tl suiker
2 el boter 
3 el olijven olie 
700 ml lauwwarm, ik gebruik zelf veel water, je kan ook minder gebruiken dan ik aan geef b.v. 600 ml, genoeg voor dit deeg.
1 zakje droge gist.


Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten (op het water na) in kom, kneed dit voor 10 minuten. 
Voeg het water beetje bij beetje toe tot het deeg zacht en plakkerig is.
Bedek de kom zet het op een warme plek om te rijzen voor 1 uur.
Vorm de deeg in bollen met bloem en wat griesmeel op de werkplek en met je handen maak je ze plat, dun en rond.
Maak met je wijsvinger midden in de deegbroodjes diepe gaatje voor het ontluchten tijdens het bakken. 
Leg ze op een bedekte bakplaat met bakpapier en bestrooid ze met wat bloem, met veel ruimte tussen de broden.
Laat ze 30 minuten rijzen en bedekt met theedoek.
Verwarm de oven op je hoogste stand, voor 220 graden Celsius ongeveer.
Bak ze voor 25 minuten tot de gaar bruin zijn.
leg ze op een rooster om te af te koelen. 
Je kan 2 grote broden van maken of 3 kleine.

Reacties

Populaire posts