Sable, zanddeeg voor alle soorten koekjes



Ingrediënten:
Snufje zout.
1 ei
Snufje zout.
225 /250 gr suiker
250 zachte roomboter de ongezouten.
Plusminus 400 gr bloem, is niet gewogen kan minder of meer zijn.
60 /70 ml zonnebloem olie
Vanille suiker 2 zakjes.
1 ei opgeklopt om de koekjes mee te besmeren.  


Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten in een schaal, kneed snel tot een deegbal.
Zet het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast.
Warm de oven voor op 180 Celsius.
Rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm
Steek vormpjes uit (uitsteekvormpjes naar keuze .
Besmeer ze met de opgeklopte ei.
Plaats de koekjes op een ingevette bakplaat en zet ze +/- 10 min in de oven om licht bruin te bakken.

Reacties

Populaire posts