Cheddar kaas brood
Ingrediënten:
130 ml melk lauwwarm
40 gr zachte roomboter, zoutloos
7 gr droge gist
1 ei
40 gram geraspte kaas
2 tl suiker
4 gr zout
300 gr bloem, de deeg moet plakkerig zijn
100 gr geraspte cheddar kaas en 50 gram jonge kaas voor het bestrooien op de bollen.
20 gr roomboter om op de bollen te doen, worden ze zacht van.
Bereidingswijze:
Verwarm de melk met de suiker en voeg daar de gist aan toe roer dit goed door tot de gist oplost in lauwwarme melk met suiker.
Doe het melk mengsel in een kom en voeg daar de overige ingrediënten (behalve de bloem) aan toe en meng alles goed door.
Voeg de bloem beetje bij beetje tot je zachte plakkerige deeg hebt, hoe plakkerig het deeg is hoe luchtiger de brood is.
Kneed dit met je hand of met de kneed machine voor ongeveer 7 minuten lang.
Leg het deeg in een met olie ingevette kom en dek het af met een plastic zak en laat het deeg 1 uur rijzen.
Vorm het deeg in 3 bollen en zet naast elkaar in de bakvorm te koop bij hoogvliet.
Bestrooi het brood met de geraspte kazen en de stukjes gesneden boter.
Bedek het brood met theedoek en laat het 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 170 tot 180 graden en bak het brood voor 20 tot 25 minuten tot deze goudbruin is gebakken.
Eet smakelijk het is een heerlijke brood voor bij de soep.
Reacties
Een reactie posten