Donuts met suiker


  


Ingrediënten:

650/700 gr bloem, deeg moet zacht en plakkerig zijn.
260 ml melk
2 eieren medium
10 gr droge gist
100 gr roomboter zoutloos
40/50 gr fijne suiker
8 gr zout
3 zakjes vanille suiker heerlijk voor de smaak.

Voor de glazuur:
500 gr fijne suiker
2 vanille suiker
En zonnebloem olie voor het bakken .

Bereidingswijze:
Meng de gist met lauwe warme melk en de suiker in een kom, meng het goed tot de gist oplost.
voeg de opgeklopte eieren erbij, voeg nu ook de overige ingrediënten erbij.
De bloem voeg je beetje bij tot je het gewenste resultaat hebt.
Kneed de de deeg voor minuten 10 lang tot een zacht plakkerig deeg.
Leg de deeg in een ingevette kom met olie, bedek het af met een plastic zak en laat het voor 1 uur rijzen.
Bestrooi de werkplek met bloem of olie zo voorkom je plakken aan de onderkant en rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik.
Steek met een ronde uit steker de donuts uit en leg ze op een op een dienblad bekleed met bakpapier als extra besmeert met olie dan krijg je de donuts makkelijker eruit om ze in de koekenpan te verplaatsen.
Bedek ze met een theedoek, laat ze 30 minuten rijzen.
Verhit de olie in een frituur of koekenpan op een midden hoog vuur.
Bak ze op aan beiden kanten goudbruin en niet op hoge temperatuur en laat ze uitlekken op de keukenpapier.
Wentel ze in de suiker aan beiden kanten.
Eet smakelijk .




Reacties

Populaire posts