Oven msemmen








Heerlijk krokant
Ingrediënten:
1 kilo bloem
500 +/- ml water lauwwarm ongeveer .
1 ei 
2 el zachte roomboter 
3 el olie 
1 tl suiker
1 tl bakpoeder 
20 gr zout 
1 zakje instant gist de droge 
1 vanille suiker
Voor het verwerken van de bollen. 
250 gr roomboter 
En bakje zonnebloem olie

Bereidingswijze:

Kneed de deeg voor ongeveer 10 minuten lang met alle ingrediënten. 
Zet het deeg weg om te rijzen voor ongeveer 1 uur.
Vet de dienblad met olie zet daar de deeg bollen van het zelfde grote.
Besmeer ze goed rondom in met olie.
Bedek ze weer om te rijzen voor ongeveer 15 minuten. 
Smelt de boter. 
De manier om ze vorm te geven kan je op de foto's en video opname zien.
Nadat je klaar bent, zet je de msemmen op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Laat het nog 15 minuten bedekt even rusten tot de oven warm is .
Bak de msemmen op 160 /170 graden Celsius voor 30 minuten ongevee .
Tot de msemmen goud bruin is.



Eet smakelijk.
Het is echt aanrader bij de ontbijt en lunch met boter en honing. 




 




Reacties

Populaire posts