Vele Lage Mlaoui




Ingrediënten:
350 gram smida (de fijne griesmeel)
650 gram bloem
600/650 ml lauwwarm water
20 gr zout
3 gram gist.
voor de vulling van de lagen deeg het besmeren .
1 pak roomboter gesmolten
1 groot kom olie en
1 kleine fijne smida (griesmeel )


 
Bereidingswijze:
Doe de alle ingrediënten in de kom van de kneedmachine, kneed alles goed tot een zachte deeg voor ongeveer 10 lang minuten tot het zacht is.
maak van het deeg 8 grote bollen, en voor elk groot bol deeg, haal je 4 of 5 kleine bollen deeg die gaan op de grote, de lagen dus.
Zie video opname die erbij zit dan snap je weet ik bedoel.
Vet de aanrecht royaal met olie om daar de deeg bollen te vormen tot mlaoui.
En op elke platte grote mlaoui, die je al met veel olie plat dun rond heb gemaakt met je handen zoals op de foto, doe je beetje olie, boter en smida zoals op de foto en zo ga je bij elke kleine bal deeg herhalen tot je alle vier op de grote melouia hebt gelegd ga je met pizza mes de zij kanten sneden zodat de deeg dicht valt op de kleine mlaoui's de zijkanten moeten goed dicht en bedekt zijn met een grote deeg lap van de mlouia soms lukt het niet zo goed maar maak het zo rond mogelijk en de naden dichten met deeg en dan weer beetje oliën en smida op strooien en bakken op laag vuurtje zo voorkom je verbranden en gaan de binnen lagen ook gaar worden.
Eet smakelijk.
Ik gebruik ze ook voor rfissa gerecht.


 

 

Reacties

Populaire posts