Gestoomde tuinbonen (foul mfawer)


 


Tuinbonen wassen, schoonmaken ( er loopt een soort touwtje aan de zijkanten die moet je verwijderen, uitrekken in de lengte en de bonen door drieën sneden of breken.
Wel de jonge tuinbonen nemen niet de oude daar zit alleen harde schil aan.
De schoongemaakte bonen in een Marokkaanse stoompan (coucouspan) doen, bestrooien met zout en laten stomen met gekookte water die ja al eerder hebt laten kolen.
En voor 1 uur ongeveer laten stomen.
En als ze stoom klaar zijn een beetje olijfolie in de koekenpan gieten, wel de echte olijfolie.
2 of 3 knoflookteentjes in de koekenpan doen.
Bak de fijn gesneden look. 
Voeg de bonen bij de knoflook, bak ze samen.
Met nog wat zout indien nog nodig en 2 Of 3 tl komijn en snufje peper en kruiden wat je zelf lekker vindt.
Dan druk je met de vork of de onderkant van een mok de tuinbonen plat in de pan, tot het zacht wordt. 
Serveer het met nog olijven olie is te eten met brood .

 

Reacties

Populaire posts