No knead Turkse brood
Ingrediënten:
900 gr bloem.9 gr gist opgelost in lauwwarm water.
2 el suiker
17 gr zout ongeveer
100 ml olie
200 ml lauwwarm melk.
200 ml lauwwarme water.
2 el melk poeder (Nido indien in huis)
2 eierdooiers voor het bestrijken van de broodjes.
Zaden voor afwerking.
Bereidingswijze.
Doe de droge ingrediënten in bak.
Roer dit goed door elkaar.
Voeg de melk en water beetje bij beetje erbij roer dit goed door.
Voeg de olie toe roer nu ook goed door tot je zachte plakkerig deeg hebt zoals de video.
Ik heb dit binnen 1 minuut gedaan.
Laat het ongeveer 20 minuten rijzen tot de deeg iets omhoog is gekomen.
Vet de plek waar de broodjes op komen.
Vet je handen ,maak de broden plaat .
Geef de broden de vormen rondom met je hand palmen.
Laat ze voor 30 minuten ongeveer rijzen.
Bestrijk ze met losgeklopt eigeel.
Versier ze met zaden.
Bak ze op voorverwarmde oven op 180 a 200 graden voor ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn gebakken.
Deze broodjes bakken snel omdat ze ligt zijn qua deeg en snel donker worden door de suiker en eigeel.
Blijf dus inde buurt tijdens bakken.
Zet ze op rooster om te afkoelen.
Eet smakelijk dames.
Reacties
Een reactie posten