Marmer cake met amandelen




Ingrediënten:
260 / 300 g bloem 
230 ml olie of gesmolten roomboter 
220 g suiker  
6 eieren 
2 volle el cacao poeder gezeefd.
40 ml melk 
2 vanille suiker zakjes.
1 zakje bakpoeder gezeefd. 
Bakvorm Marokkaanse bestilla bakplaat 30 cm rond of een cake bak naar keuze. 

Bereidingswijze:
Klop de eieren met de suiker en de olie.
Voeg de overige ingrediënten toe behalve de bakpoeder en de bloem als laatst bij voegen tot je alles hebt gemixt, voeg de bloem beetje bij beetje tot je de juiste dikte van het beslag krijgt.
Voeg de bakpoeder roer dit goed door. 
Doe de helft van het beslag in de ingevette cakevorm met boter en bestuif deze met wat bloem verwijder overtollige bloem uit. 
Schep de helft van de beslag in de vorm. 
De rest van het deeg die nog in de kom is voeg je cacaopoeder toe roer dit goed door. 
Voeg de chocoladebeslag toe aan de witte cake beslag.
Met saté prikker maak je 1 draai in de vorm voor de marmer effect.
In de voorverwarmde oven op 170 graden. 
Bak je de cake op 170 graden tot hij gaar bruin is voor ongeveer 40 minuten. 
Stort de cake op taartrooster om af te koelen.
Ik heb de cake met 2 el abrikozen jam en wat gebakken amandelmeel.
Verwarm de jam besmeer de cake ermee en bestrooi de cake  met de amandelmeel.

Reacties

Populaire posts