CRÈME FRAICHE BRIOCHE








Ingrediënten:
550 / 600 gr meel
7 gr gist korrels de droge.
1 pot crème fraîche (200 ml)
60 gr suiker
2 eieren bij kamertemperatuur (verdun het tot 200 gr met warme volle melk (melk + ei = 200 ml ) dus eieren afwegen samen met de melk aanvullen tot 200 gram samen)
1 tl zout.


Poedersuiker ter decoratie

Bereidingswijze:
Kneed het deeg op middelmatige snelheid gedurende 10 minuten lang.
Bedek het met een plastic zak, laat het rijzen tot het verdubbeld is in volume.
Deze rijs kan variëren tussen 1.30 tot 2 uur afhankelijk van warmte in huis.
Als het deeg is gerezen is, ontgas het goed van de volume en de lucht uit het deeg sla op met je vuist.
Met goed bebloemde handen, vorm je de bollen, want het deeg is erg plakkerig aan je handen.


ongeveer 24 stuks bollen
Leg de bollen naast elkaar met beetje ruimte aan elkaar.
Laat ze rijzen voor ongeveer 45 minuten lang.
Bedek ze met plastic zak.
Verwarm de oven voor op 150 graden (niet warmer).
Als de oven heet is zullen ze donker worden qua kleur.


Bak ze op 160 graden gedurende 20 minuten .
Ik heb ze op 150 graden gebakken.
Omdat mijn oven erg turbo bakt daarom heb ik ze op 150 graden laten bakken.
Het is onnodig om het broodje te bestrijken ze worden toch mooi bruin zonder ,maar je kunt het als nog doen met een half eigeel en 6 el melk geroerd en daar de broodjes mee bestrijken.
Plaats ze op een rooster om af te koelen .
Bestrooi ze met suiker poeder.

Reacties

Populaire posts