Gbizat smida (griesmeelbroodjes)
Ingrediënten:
500 g griesmeel (medium)
4 volle el bloem
50 ml olijven olie
10 gr zout
7 gr gist korrels
1 el melkpoeder
300 +/- ml water lauwwarm.
1 tl suiker
Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten in de kom behalve de water voeg dat in 2 fases
Het vocht kan precies of iets meer zijn .
Het deeg moet op de manier van no knead deeg, roer alles goed door met je hand of grote lepel.
Tot een samenhangende deeg, hij is plakkerig .
Zet het weg om te rijzen voor 1 uur.
Bestrooi je werk plek met veel griesmeel.
Vorm het deeg in stukken dan opbollen in bolletjes met griesmeel rondom de bollen.
Mocht het deeg aan je handen kleven vet ze in met olie of water tijdens vormen, rol ze goed in griesmeel .
Elk broodje is 150 gram zwaar.
Maak ze rond en wat platter met je vlakke land.
Zet ze op de bakplaat bedekt met bakpapier en iets bestrooid met griesmeel.
Bedek ze weer om voor 30 minuten ongeveer om te rijzen .
Maak met een scherpe mes de inkepingen in het deeg.
Verwarm de oven op 220 graden Celsius.
Bak ze voor ongeveer 20 tot 25 minuten ongeveer.
Zet ze op taartrooster om af te koelen.
Voeg alle ingrediënten in de kom behalve de water voeg dat in 2 fases
Het vocht kan precies of iets meer zijn .
Het deeg moet op de manier van no knead deeg, roer alles goed door met je hand of grote lepel.
Tot een samenhangende deeg, hij is plakkerig .
Zet het weg om te rijzen voor 1 uur.
Bestrooi je werk plek met veel griesmeel.
Vorm het deeg in stukken dan opbollen in bolletjes met griesmeel rondom de bollen.
Mocht het deeg aan je handen kleven vet ze in met olie of water tijdens vormen, rol ze goed in griesmeel .
Elk broodje is 150 gram zwaar.
Maak ze rond en wat platter met je vlakke land.
Zet ze op de bakplaat bedekt met bakpapier en iets bestrooid met griesmeel.
Bedek ze weer om voor 30 minuten ongeveer om te rijzen .
Maak met een scherpe mes de inkepingen in het deeg.
Verwarm de oven op 220 graden Celsius.
Bak ze voor ongeveer 20 tot 25 minuten ongeveer.
Zet ze op taartrooster om af te koelen.
Reacties
Een reactie posten