scones met cheddar kaas en bieslook
Ingrediënten
240 gr bloem
1/2 tl zout
1 el bakpoeder
85 gr koude boter, in stukjes gesneden
115 g geraspte cheddar kaas
Bieslook gehakt ongeveer halve el
2 grote eieren
75/80 ml melk, room, zure room of riccotta kaas of karnemelk.
10 g Dijon mosterd, voor de smaak.
1 tl hete saus of chili peper.
240 gr bloem
1/2 tl zout
1 el bakpoeder
85 gr koude boter, in stukjes gesneden
115 g geraspte cheddar kaas
Bieslook gehakt ongeveer halve el
2 grote eieren
75/80 ml melk, room, zure room of riccotta kaas of karnemelk.
10 g Dijon mosterd, voor de smaak.
1 tl hete saus of chili peper.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 /220 graden Celsius.
Smeer een bakplaat licht in of bekleed deze met bakpapier.
Zeef het meel, zout en bakpoeder bij elkaar in de kom.
Meng het zout meel en bakpoeder met de boter door elkaar, wrijf met je vingers om een ongelijk kruimelig mengsel te maken.
Gooi de kaas en de bieslook erbij en de rest van de ingrediënten.
Meng de eieren en room (of zuivel van uw keuze), samen met de mosterd en hete saus (als je ze gebruikt).
Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten, roer totdat alles gelijkmatig is bevochtigd, het deeg zal erg plakkerig zijn.
Bestrooi de werkplek met bloem.
Sneed of het deeg in een rechthoek of rond.
Plaats de scones op de bakplaat.
Bak de scones 20 tot 23 minuten, tot ze mooi bruin zijn.
Haal ze uit de oven en serveer ze warm.
Reacties
Een reactie posten