Brood rolletjes
Ingrediënten:
300 ml lauw warme melk
10 gram droge gist
17 gram zout
3 etl suiker
3 kleine eieren
7 etlp zachte zoutloos roomboter op kamertemperatuur.
800 /860 gram tarwebloem
Voor het besmeren.
1 eigeel en 5 etlp melk .
Na het bakken.
3 etl gesmolten roomboter voor besmeren van de broodjes.
Bereidingswijze:
In de kom van de kneed machine 100 ml lauwwarme melk met de suiker en gist oplossen tot het papje word.
Klop de eieren, voeg ze bij de mengsel van de gist na 5 minuten.
Voeg de overige ingrediënten, behalve de overige melk deze voeg je beetje bij beetje toe tot je het gewenste resultaat bereikt.
Het deeg moet zacht iets plakkerig zijn tijdens het kneden.
Kneed het deeg voor 7 tot 10 minuten lang.
Zet het deeg in een kom die ingevet is met olie, bedek de kom met een plastic zak en laat het 1 uur rijzen.
Na het rijzen vorm je de rolletjes zoals op de foto's.
Zet ze naast elkaar in een goed ingevette vierkante bakvorm die je in huis hebt.
Bedek de bakvorm om weer te rijzen voor 40 minuten.
Bestrijk ze zachtjes met het mengsel van 1 eigeel en melk.
Bak ze op voorverwarmde op 160 /165 graden, ze de broodrolletjes rustig bakken en niet op een hoge temperatuur.
Bak ze voor 25 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn .
Nadat ze uit de oven komen besmeer ze gelijk met gesmolten roomboter en bedek de broodjes met een theedoek zo voorkom je uitdroging van de broodjes.
Eet smakelijk het zijn heerlijke broodjes die te eten is bij zoet en hartig.
Reacties
Een reactie posten