Loubia op traditionele manier
Ingrediënten:
300 gr
witte bonen.2 grote rijpe vlees tomaten ,fijn raspen.
Knotje van koriander en peterselie.
Olijven olie om te bakken
3 knoflookteentjes fijn gehakt
1 ui fijn geraspt.
1 tl peper
Zout
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma poeder
1 tl gemberpoeder
Wat saffraan draadjes.
1 liter water voor het koken, kan iets meer zijn
Bereidingswijze:
Was de bonen, zet ze in diepe pan vol
met water om te weken, voor 1 dag.Bereiden.
In grote diepe pan de geraspte ui bakken .
Voeg de fijn gehakt knoflookteentjes erbij en bak ze even samen.
Voeg de fijn geraspte tomaten erbij, bak dit goed door voor 10 minuten ongeveer.
Voeg de kruiden erbij, behalve knot van de koriander en peterselie.
Voeg de water erbij kook dit 5 minuten samen.
Voeg de bonen erbij zet de knot boven de bonen om samen gaar te koken voor de smaak .
Kook de bonen voor een uur of langer tot de bonen zacht zijn gekookt.
Haal de knot uit de pan.
Serveer, eet de bonen met Marokkaanse brood.
Reacties
Een reactie posten