Risotto met fruit de la mer en groente



Ingrediënten:
500 fruit de la mer (vis)
2 groene, 2 rode en 2 oranje paprika's.
2 knoflook teentjes fijn gehakt. 
Doperwten van de vriezer .
olijfolie voor het bakken.
1 ui, gesnipperd
Zout 
1 tl gemberpoeder 
1 tl kurkuma poeder 
1 tl paprikapoeder 
1/2 tl knoflookpoeder 
Halve tl dragon 
1 tl Italiaanse kruiden van de action. 
1 tl viskruiden te koop bij de Lidl. 
Voor de rijst. 
1 liter groentebouillon
500 g risotto rijst.
Olijven olie voor het bakken. 
2 knoflookteentjes fijn gehakt en 1 fijne gehakte ui.
En kruiden voor meer smaak.


Bereidingswijze Vis:
Sneed de ui in stukjes, bak ze even tot ze glazig zijn.
Voeg de knoflook toe en bak het even samen.
Was en snij de paprika’s in stukken, doe ze bij de ui en knoflook, bak ze 2 minuten daarna voeg je de doperwten en de kruiden erbij.
En de vis, fruit de la mer) kook dit voor ongeveer 10 minuten ongeveer samen tot de vis gaar is.

Bereidingswijze rijst:
Verhit de olie in een pan en bak daarin de ui glazig.
Voeg ook de fijn gehakt knoflookteentjes erbij en bak ze samen voor paar seconden.
Voeg de rijst toe en laat deze al omscheppend licht bruineren.
Voeg geleidelijk de bouillon per kopje tegelijk toe en laat onder bijna voortdurend roerend door de rijst opnemen.
Kruid met zout en peper naar smaak of Italiaanse kruiden van de action.

Serveer de rijst na ca. 25 /30 minuten na het romig en zacht is geworden, met het paprikamengsel, doperwten en vis toe.

Reacties

Populaire posts