Harcha




Ingrediënten:
600 gram griesmeel (medium) 
10 gr zout
6 gr bakpoeder
60 gr gesmolten roomboter, hoe meer boter hoe zachter en breekbaar hij is, maar wel smaakvol door de boter, door olie alleen breekt hij niet tijdens bakken.
100 ml zonnebloemolie
250/300 ml lauwwarm water tot deeg zacht is, ik doe dit op gevoel weeg nooit iets, hou er rekening mee dat elke griesmeel anders is, en dat het meer vocht opneemt.
Extra griesmeel voor het bestuiven en vormen van de harcha.


Marokkaanse zware ijzeren pan om in te bakken anders lukt het niet.

Bereidingswijze:             
Meng het griesmeel met het zout, olie en het bakpoeder, voeg dan de gesmolten boter er aan toe.
Voeg water beetje bij beetje en kneed het deeg zodanig tot er een soepel, zachte geheel ontstaat dat het zo uit je handen valt als je het oppakt.
Vorm het deeg tot een ronde bal.
Strooi griesmeel op je werkblad en maak het deeg bal dun en plat met je handen tot een ronde koek.
Bak het langzaam bruin en gaar in een droge zware Marokkaanse pan ( makla of lemsghera ) aan beiden kanten, voor paar minuten aan beiden kanten tot het bruin en hard is geworden aan de buitenkant en van binnen lekker zacht.

Dit is te eten bij het ontbijt of het lunch gerecht, is heerlijk bij olijven olie of roomboter met een Marokkaanse thee met munt.


Reacties

Populaire posts