Saffraan, kaneel suiker brioches.
Heerlijk zacht zijn ze.
Dit is met de hand gekneed, heb weinig kracht voor gebruikt heb ze beetje als no knead deeg gemaakt, mijn favoriete deeg, er hoeft geen machine aan te pas komen.
Ingrediënten:
Voor 1 kilo bloem.
10 gr droge gist
Saffraan draadjes ongeveer 10 stuks in 2 el warme melk laten oplossen voor uur voordat je gaat beginnen met deeg.
17 /20 gr zout
2 eieren
450 ml lauwwarme melk
100 gram suiker
130/150 ongezouten zachte roomboter .
Ingrediënten voor de vulling:
4 el kaneel
250 gram suiker
200 gram roomboter voor besmeren
2 eieren
450 ml lauwwarme melk
100 gram suiker
130/150 ongezouten zachte roomboter .
Ingrediënten voor de vulling:
4 el kaneel
250 gram suiker
200 gram roomboter voor besmeren
Ingrediënten voor de helft van het recept:
Voor 500 gram bloem
7 gr droge gist
1 ei
230/250 lauwwarme melk
50 gr suiker
10 g zout
80 g zachte roomboter ongezouten
Ingrediënten voor de vulling voor de helft van het recept:
3 el kaneel
150 g suiker
Roomboter voor het besmeren van de broodjes
Bereidingswijze:
Doe de droge gist met de helft van de melk in de kom van de machine.
Voor 500 gram bloem
7 gr droge gist
1 ei
230/250 lauwwarme melk
50 gr suiker
10 g zout
80 g zachte roomboter ongezouten
Ingrediënten voor de vulling voor de helft van het recept:
3 el kaneel
150 g suiker
Roomboter voor het besmeren van de broodjes
Bereidingswijze:
Doe de droge gist met de helft van de melk in de kom van de machine.
Ik zelf heb het deeg op no knead manier gekneed.
Ik heb dan wat meer melk genomen voor no Knead deeg.
Voor diegene die met mixer het deeg gaan bereiden hou je aan de recept boven.
Kneed het deeg goed met al de overige ingrediënten.
Zet het deeg voor ongeveer anderhalf uur om te rijzen.
Vorm van de deeg bolletjes.
Vet de aanrecht met olie en daarop zet je de bolletje en maak ze wat platter met je hand.
Besmeer ze met roomboter en het mengsel mix van suiker en kaneel.
Vorm ze als op de foto's of vorm naar keus ik geef ze vaak verschillende vormen.
Zet ze op bakplaat bekleed met bakpapier.
Bedek ze met plastic zak om weer te rijzen 40 minuten.
Bestrijk ze met los geklopt eigeel en 3 el melk.
Bak ze op voorverwarmde oven op 150/160 graden Celsius voor ongeveer 20 tot 25 minuten lang tot ze goudbruin zijn.
Mijn oven bakt snel daarom heb ik de bak temperatuur genomen van 150 graden.
Ze worden snel goudbruin.
Ik heb dan wat meer melk genomen voor no Knead deeg.
Voor diegene die met mixer het deeg gaan bereiden hou je aan de recept boven.
Kneed het deeg goed met al de overige ingrediënten.
Zet het deeg voor ongeveer anderhalf uur om te rijzen.
Vorm van de deeg bolletjes.
Vet de aanrecht met olie en daarop zet je de bolletje en maak ze wat platter met je hand.
Besmeer ze met roomboter en het mengsel mix van suiker en kaneel.
Vorm ze als op de foto's of vorm naar keus ik geef ze vaak verschillende vormen.
Zet ze op bakplaat bekleed met bakpapier.
Bedek ze met plastic zak om weer te rijzen 40 minuten.
Bestrijk ze met los geklopt eigeel en 3 el melk.
Bak ze op voorverwarmde oven op 150/160 graden Celsius voor ongeveer 20 tot 25 minuten lang tot ze goudbruin zijn.
Mijn oven bakt snel daarom heb ik de bak temperatuur genomen van 150 graden.
Ze worden snel goudbruin.
Haal ze uit de oven zet ze op taartrooster om af te koelen bedek de broodjes altijd met een theedoek voorkom uitdroging.
Eet smakelijk.
Eet smakelijk.
Reacties
Een reactie posten