Harde bolletjes met harde korst



Ingrediënten:
1 kilo bloem
1 zakje droge gist.
20 g zout
600 lauwwarme water.

Bereidingswijze: 
Kneed het deeg gedurende de 10 minuten lang tot het elastisch en iets plakkerig is niet teveel beetje zacht.
Bedek het deeg met een plastic zak.
Na 60 minuten rijzen.
Maak van het deeg ronde bolletjes, zet ze op de bakplaat bedekt met bakpapier. 
Zet ze weer weg om te rijzen bedek ze met plastic zak.
Laat ze weer rijzen tot 45 minuten lang. 
Sneed met scherpe mes in de bolletjes en bestrooi ze lichtelijk met wat bloem. 
Verwarm de oven voor op 220/ 250 graden. 
Zet een ijzeren bakvorm met gekookte water. 
Onder in de oven is voor krokante korst.
Bak de broodjes de eerst voor 17 minuten ongeveer tot ze lichtelijk goudbruin zijn en dan haal je de bakblik met water uit de oven laat ze de laatste paar minuten zonder water afbakken met iets de oven open voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn zoals de mijne hou ze goed in de gaten want ik weet nu dat elke oven anders is qua bak tijd ik heb er 2 en zijn niet hetzelfde qua bak tijd.

Reacties

Populaire posts