Amandelmaantjes






Ingrediënten. 
110 tot 130 gr gezeefde bloem
120 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
50 gr fijne suiker 
snufje zout
2 zakjes vanille suiker
130 gr gemalen amandelen het liefst de geroosterde, kan je ook kant en klaar kopen zoals ik, lekker makkelijk.
 
Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten in kom, meng alles goed door met je handen.
het deeg moet samen hangend zijn, kneed het snel, bewerk het niet te lang, tot hij stevig is.
Verwarm de oven 170 graden .
Vorm de koekjes zoals op de foto.
Zet ze op bakplaat bedekt met bakpapier .
Bak de koekjes voor 10 tot 15 minuten ze moeten nog bleek zijn, bij mij waren ze binnen 10 minuten gebakken.
Laat ze afkoelen op de bakplaat en bestrooi ze daarna met poedersuiker en laat ze afkoelen nog, tot ze harder worden, de koekjes worden plat tijdens het bakken.
 
Eet smakelijk.
Je kan ook ander soort notenmeel gebruiken in plaats van amandelmeel.



Reacties

Populaire posts