Volkoren tarwe stokbroden
Ingrediënten:
4 stokbrodenIngrediënten.
600 tarwebloem
400 volkoren bloem
7 gr droge gist
Zaden voor in de deeg en op de broodjes, is een mix van zonnepitten, sesamzaad, lijnzaad, ik heb ongeveer 3 el per elk gebruikt en extra voor op de broodjes nog.
20 gr zout.
2 el olijven Olie of gewone zonnebloemolie.
2 el zachte roomboter.
600 ml lauwwarme water.
Bereidingswijze:
Stop alle ingrediënten in een kneed machine voor ongeveer 10 minuten, tot het deeg zacht is.
Laat het deeg voor ongeveer 1 uur bedekt rijzen.
Vorm de broodjes in lange stokbroden, zet ze op de stokbroden bakplaten bedekt met bakpapier.
Besmeer de broodjes met water, bestrooi ze gelijk met de zaden.
Zet ze weer bedekt om te rijzen voor 30 minuten ongeveer.
Bak ze op 220 graden Celsius op voorverwarmde oven.
Voor 25 tot 30 minuten ongeveer tot ze bruin gaar zijn.
Zet ze op de rooster om af te koelen.
Reacties
Een reactie posten