Antilliaanse pan será broodjes


Pan será broodjes zijn makkelijk om te maken. 
Deze broodjes zijn geliefd bij de Antillen. 
Deze broodjes heb ik met de hand gekneed 
Om ze het uiterlijk te geven van een pan será, moet je ze met een vork prikken.



Met dit recept maak je 9 tot 10 broodjes ze zijn best groot als broodje Mario van Utrecht. 
Ingrediënten
500 gr bloem
1 zakje instant gist 7 gr
1 el suiker 
80 gr roomboter of margarine. 
250 ml water 
8 gr zout 
2 el Melk
2 el Melkpoeder Nido van Marokko (Extra toevoeging)
Bereidingswijze:
Doe de bloem de gist en alle ingrediënten in een kom roer dit goed door met een houten lepel of je handen zoals ik.
Kneed het tot het  deeg zacht en iets plakt aan je handen, voor paar minuten. 
Bedek het deeg met plastic zak om te rijzen voor ongeveer 1 uur. 
Verdeel het deeg in stukken.
Vet de plek waar je de broodjes plat gaat rollen tot 1 tot 2 cm dik.
Leg ze op de op de bakplaat bedekt met bakpapier en iets bestrooid met bloem.
Laat veel ruimte tussen de broodjes.
Laat de broodjes rijzen voor 30 minuten of langer tot ze groter zijn geworden. 
Verwarm de oven op 200 graden Celsius. 
Besmeer de broden met melk en prik daarna de bolletjes met de vork .
Bak ze voor ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Reacties

Populaire posts