Antilliaanse pan será broodjes
Pan será broodjes zijn makkelijk om
te maken.
Deze broodjes zijn geliefd bij de
Antillen. Deze broodjes heb ik met de hand gekneed
Om ze het uiterlijk te geven van een pan será, moet je ze met een vork prikken.
Met dit recept maak je 9 tot 10
broodjes ze zijn best groot als broodje Mario van Utrecht.
Ingrediënten
500 gr bloem
1 zakje instant gist 7 gr
1 el suiker
80 gr roomboter of margarine.
250 ml water
8 gr zout
2 el Melk
2 el Melkpoeder Nido van
Marokko (Extra toevoeging)
Bereidingswijze:
Doe de bloem de gist en alle
ingrediënten in een kom roer dit goed door met een houten lepel of je handen
zoals ik.
Kneed het tot het deeg zacht en iets plakt aan je handen, voor
paar minuten.
Bedek het deeg met plastic zak om te
rijzen voor ongeveer 1 uur.
Verdeel het deeg in stukken.
Vet de plek waar je de broodjes plat
gaat rollen tot 1 tot 2 cm dik.
Leg ze op de op de bakplaat bedekt
met bakpapier en iets bestrooid met bloem.
Laat veel ruimte tussen de broodjes.
Laat de broodjes rijzen voor 30
minuten of langer tot ze groter zijn geworden.
Verwarm de oven op 200 graden
Celsius.
Besmeer de broden met melk en prik
daarna de bolletjes met de vork .
Bak ze voor ongeveer 20 minuten tot
ze goudbruin zijn.
Reacties
Een reactie posten