Smen
Ingrediënten:
1 kilo roomboter op kamer temperatuur.1 el zout.
En schone glazen pot
En houten lepel.
Bereidingswijze:
Voeg wat water aan de boter, meng het water er goed doorheen met een grote houten lepel.
Laat al het water goed uit druipen tot de boter droog is van al het vocht.
Voeg 1 el zout aan toe en meng goed met de lepel tot de boter zacht en romig wordt.
Laat alsnog het overtollige water weg druipen totdat de boter goed droog aanvoelt.
Doe de smen in een schone pot en sluit deze goed af.
Laat het paar weken rusten in donkere plek.
Hoe langer de rustperiode hoe sterker de smaak zal zijn.
Als je nog water in de boter ziet na paar dagen kiep het eruit en sluit de pot weer goed af.
Dit is hoe ik het altijd doe en het is altijd goed gelukt.
Voeg wat water aan de boter, meng het water er goed doorheen met een grote houten lepel.
Laat al het water goed uit druipen tot de boter droog is van al het vocht.
Voeg 1 el zout aan toe en meng goed met de lepel tot de boter zacht en romig wordt.
Laat alsnog het overtollige water weg druipen totdat de boter goed droog aanvoelt.
Doe de smen in een schone pot en sluit deze goed af.
Laat het paar weken rusten in donkere plek.
Hoe langer de rustperiode hoe sterker de smaak zal zijn.
Als je nog water in de boter ziet na paar dagen kiep het eruit en sluit de pot weer goed af.
Dit is hoe ik het altijd doe en het is altijd goed gelukt.
Reacties
Een reactie posten