Romige tomatensoep
Ingrediënten:
1 kilo
roma tomaten1 winterpeen of 2 wortels.
1 grote ui
2 of 3 verse tijm takjes
3 knoflookteentjes
2 vega bouillontabletten
Halve blik tomatenpuree anders wordt de soep te zuur, door hele te gebruiken
1 liter water voor koken .
En wat kruiden van de action voor de extra smaak.
Bereidingswijze:
Maak de groente schoon.
Water koken, doe de tomaten in, laat ze 5 minuten in zitten tot de vel los komt.
Verwijder de vel.
Snij de tomaten in vieren en verwijder het harde gedeelte.
Pel en snipper de ui en knoflook, snij de wortel in kleine blokjes en ris de blaadjes van de tijm takjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel 5 minuten op lage temperatuur.
Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak al roerend 3 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg de tomaten, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng op smaak met peper en andere kruiden van de action.
Eet smakelijk.
Je kan ook vermicelli aan toevoegen.
Maak de groente schoon.
Water koken, doe de tomaten in, laat ze 5 minuten in zitten tot de vel los komt.
Verwijder de vel.
Snij de tomaten in vieren en verwijder het harde gedeelte.
Pel en snipper de ui en knoflook, snij de wortel in kleine blokjes en ris de blaadjes van de tijm takjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel 5 minuten op lage temperatuur.
Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak al roerend 3 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg de tomaten, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng op smaak met peper en andere kruiden van de action.
Eet smakelijk.
Je kan ook vermicelli aan toevoegen.
Reacties
Een reactie posten