Poğaça broodjes met kruiden en roomkaas
Ingrediënten:
200 ml melk 200 ml water
200 ml olie
10 gr droge gist
2 el suiker
1 el zout
2 el azijn
900 gr bloem, het deeg moet zacht iets plakkerig zijn, hoe meer de deeg plakkerig is hoe zachter de broodjes zijn.
1 bakje roomkaas
1 bakje kruidenkaas.
Sommigen heb ik ook met geraspte kaas gevuld, geen foto van.
Je kan ze ook met fetakaas en peterselie vullen of Turkse kaas met peterselie en wat peper. Je kan ze met van alles vullen zoals vlees en groente
Voor het
badje.
Sesamzaad 2 el ahornsiroop of ander soort zoete dikke siroop, honing en Turkse druivenmelasse .
2 glazen water.
Bereidingswijze:
Doe de gist met suiker en melk in de kneed machine. Voeg de overige ingrediënten toe aan de mengkom en kneed dit goed door tot je een zachte plakkerig deeg krijgt.
Ik zelf heb het met de hand gekneed.
Vet een ander kom in met olie en leg daar het deeg in.
Bedek de kom met plastic zak, laat de deeg voor ongeveer anderhalf uur rijzen tot het deeg omhoog komt.
Vorm het deeg in ronde bolletjes.
Maak ze wat platter vul ze met de vulling van kaas en rol ze dicht, maak de
naden goed dicht.
Doe steeds de broodjes in het badje van de siroop en daarna in
sesamzaad. Zet ze op de bakplaat met meer ruimte van elkaar .
Laat ze 40 minuten ongeveer rijzen.
Bak ze op voorverwarmde oven op 160 /170 graden Celsius bakken voor
ongeveer 25 minuten lang tot de broodjes goudbruin zijn.
Zet ze op de rooster om af te koelen.
Als ze uit de oven komen zijn ze erg zacht dat ze zo uit je handen vallen.
Het is aanrader deze heerlijke Turkse broodjes.
Reacties
Een reactie posten