Scones Naturel



Ingrediënten:

225 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
40 gr boter
25 gr suiker
1 grote ei
ongeveer 125 ml melk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zeef de droge ingrediënten samen in een kom. 
Voeg de boter toe en wrijf het in de droge ingrediënten met je vingers.
Roer de eieren, yoghurt of de melk door.
Voeg toe aan de droge ingrediënten en roer of kneed met je vingers tot een samenhangend deeg, niet al te lang, het moet plakkerig deeg zijn zoals koekdeeg.
Ik kneed het deeg niet, daardoor blijft het luchtig. 
Het deeg voor de scones moet een beetje vochtig en plakkerig zijn, ze rijzen dan beter. 
Het moet een vochtig deeg zijn, maar niet zo nat dat het aan de deegroller plakt.
Bestrooi de aanrecht royaal met bloem .
Haal het deeg uit de kom en plaats het op het aanrecht. 
Maak de deeg wat plat tot een "dikke rechthoek" en snij ze in driehoekige of ronde scones. 
Plaats ze op een goed ingevette bakplaat
Besmeer ze met melk of gesmolten boter. 
Je kan ze eventueel met suiker besprenkelen.
Bak ze gedurende 20 minuten, of tot ze lichtbruin zijn.
Zet ze op de rooster om af te koelen. 
Eet ze met jam en roomkaas.



Reacties

Een reactie posten

Populaire posts