Ingrediënten:
85 gr boter, gezouten of ongezouten
130 gr suiker
1/2 tl zout
2 tot 3 tl vanille extract
100 g amandelen en walnoten (licht geroosterd en gehakt in stukken)
1 1/2 tl bakpoeder
2 eieren de kleine
1 tl anijs
270/ 330 gr bloem, tot de deeg zacht is.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden.
In een middelgrote kom de ingrediënten plaatsen, roer de boter, suiker,
zout, vanille met de hand of mixer tot een zachte mengsel, ik heb met de hand
gedaan, maar het is wel kleverig aan je handen koekjes doe ik altijd liefst met
de hand, voeg daarna de bakpoeder toe en roer het tot het romig wordt.
Roer de eieren in kom en doe het bij de deeg beslag nu mix het weer, voeg
de bloem, kneed het tot een zachte deeg, het deeg zoals ik al zei is erg
kleverig.
Verdeel het in tweeën en vorm het zoals op de foto's met je hand zacht op
strijken je mag je hand met beetje water nat maken en over bestrijken als het
plakt aan je handen ,maak ze lang, en glad op de top; met een natte spatel of
natte kom schraper werkt ook goed.
Het deeg bakken gedurende 20 minuten.
Verwijder ze dan uit de oven.
Met de hulp van een water spray fles gevuld met water, licht op de Biscotti
lappen sprayen, om ervoor te zorgen dat zijkanten, evenals de top niet gaan
breken bij het snijden van de Biscotti.
De korst wordt zachter van.
Wacht 1 uur voor snijden van de Biscotti het kan ook binnen 5 minuten als
je een goede scherpe mes hebt kan je gelijk de Biscotti 's snijden maar wees
voorzichtig voor het breken.
De Biscotti terug de oven in zetten weer, voor de 2e keer om te bakken voor
25 tot 30 minuten op 160 graden, tot dat ze erg droog voelen en gouden kleur
hebben haverwege het bakken de Biscotti draaien zodat de ander kant ook bakt.
Ze voelen nog steeds beetje vochtig aan als je ze uit de oven haalt, zodra
ze afkoelen worden ze krokant en hard.
Als ze goudbruin zijn haal je ze uit de oven en laat ze afkoelen om ze
lekker bij een bakkie thee of koffie te eten
Reacties
Een reactie posten