M'chimeches

voor 22 stuks ongv. Dit zijn Algerijnse koekjes. 


Ingrediënten:
125g zachte roomboter
1thee glas suiker poeder
1 ei
1etl abrikozenjam
1 bakpoeder
bloem, ongeveer weet ik niet meer hoeveel ik had gebruikt (250 gram+- kan meer of minder.)

Decoratie:
Abrikozenjam
Suiker poeder
3 a 4 el Mazhaar.(Orange bloesemwater)
decoratie papieren.

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in de kom kneed alles goed tot je een zachte deeg ontstaat, waar je kleine balletjes van kan maken zo klein als walnoot.
bak ze op 170-180 graden.
na het bakken laat je ze even afkoelen.
verwarm de jam, zeef de jam, doe je de mazhaar bij de jam, roer dit goed door.
Met een vork zet je de koekjes in de warme jam laat de koekjes even goed intrekken in het badje van de jam. Plak de koekjes aan elkaar, laat de koekjes weer afkoelen.
Als ze afgekoeld zijn kan je ze bestrooien met suikerpoeder en in zo mini bonbon papier doen.
Ze smaken een beetje op de Marokkaanse richbound koekjes waar ik echt gek op ben. 

Reacties

Populaire posts