Stokbroden gebakken 1 is met groene olijven 3 zijn naturel en 1 bolletjes stokbrood

5 stuks broden


Ingrediënten:
1 kilo bloem van de Lidl.
20 gr zout
600 ml lauwwarme water
10 gr droge gist 


Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten in kom, kneed dit goed door elkaar voor ongeveer 10 minuten.
Dek de kom af met plastic zak om te rijzen voor 1 uur.
Vorm de stokbroden deeg op het bakpapier met wat bloem, rol ze goed in de bloem .
Zet ze op de ingevette bakplaten voor stokbroden en iets bestrooid met bloem voorkom plakken aan de onderkant .
Zet weer bedekt weg om te rijzen voor ongeveer half uur.
Verwarm de oven op zijn hoogst ongeveer 220+ graden Celsius.
Kook 2 liter water, giet de gekookte water in een ijzeren bak of ovenschaal.
Zet de bak met water onder in de oven.
Maak met een scherpe mes lange schuine inkepingen in het deeg.
Bak ze op de hoogste stand van de oven aan beide kanten.
Nadat ze iets bruin beginnen te worden, haal je de bak met water uit de oven.
Laat ze nu nog 10 tot 15 minuten bakken tot ze bruin en krokant zijn.


1 stokbrood is met stukjes groene olijven.
De rest is naturel.
Zet ze op de rooster om af te koelen.
Dit recept is ook goed voor harde bolletjes.

Reacties

Populaire posts