Halwat taba3 /lemrachem
Ouderwetse Marokkaanse oma
koekjes
Ingrediënten:
150 gr zachte roomboter, zacht opwarmen.
65 gr olie
150 gr poedersuiker
3 eieren, de kleintjes
600/ 650 gr bloem, kan meer of minder zijn door de grote van eieren.
2 zakjes vanille suiker
1 zakje bakpoeder.
Eventueel ook anijszaad aan toevoegen als je dat lekker vindt
150 gr zachte roomboter, zacht opwarmen.
65 gr olie
150 gr poedersuiker
3 eieren, de kleintjes
600/ 650 gr bloem, kan meer of minder zijn door de grote van eieren.
2 zakjes vanille suiker
1 zakje bakpoeder.
Eventueel ook anijszaad aan toevoegen als je dat lekker vindt
Decoratie:
1 ei, geklopt.
geschaafde amandelen.
1 ei, geklopt.
geschaafde amandelen.
Deegroller,
beetje bloem om de deeg mee te bestrooien voor de aanrecht want het deeg kan
plakken aan de onderkant met bloem te bestrooien gaat stuk makkelijk om
figuurtjes uit te halen.
Bereidingswijze:
Doe de
Eieren, olie, suiker en vanillesuiker in grote kom, roer alle ingrediënten goed
door elkaar, voeg de zakje bakpoeder toe, de bloem beetje bij beetje tot het
tot een zachte deeg is ontstaan.
Als je het
deeg goed gekneed hebt, ik heb het met mijn handen gedaan gaat uitstekend en
sneller dan machine vindt ik.
Dan bestrooi je de aanrecht met wat bloem tot je lange lap deeg hebt, zo ga je figuurtjes uit halen die je maar leuk vindt en op de bakplaat tot hij vol is laat wat ruimte tussen de koekjes in zitten rijst door de bakpoeder, smeer de koekjes met geklopte ei met fijne kwast en decoreer het met amandelschaafsel of suiker mag hoeft.
laat ze 20 minuten bruinbakken in voorverwarmde oven op 170 graden.
Dan bestrooi je de aanrecht met wat bloem tot je lange lap deeg hebt, zo ga je figuurtjes uit halen die je maar leuk vindt en op de bakplaat tot hij vol is laat wat ruimte tussen de koekjes in zitten rijst door de bakpoeder, smeer de koekjes met geklopte ei met fijne kwast en decoreer het met amandelschaafsel of suiker mag hoeft.
laat ze 20 minuten bruinbakken in voorverwarmde oven op 170 graden.
Reacties
Een reactie posten