Gevulde Batbot met kip balletjes




Batbot Marokkaanse platte broden 9 stuks.
Ingrediënten: 

400 gr bloem
100 gr fijne griesmeel (fino) als je niet kan krijgen dan gebruik je daar in de plaats bloem. 
2 el olie
2 tl suiker 
5 gr bakpoeder 
7 gr gist
9 gr zout
400 ml water lauwwarm ongeveer.
Olie om de pan te besmeren tijdens bakken


Bereidingswijze:
Doe de ingrediënten in een diepe kom behalve de water, roer de ingrediënten met een lepel. 
Voeg eerst 300 ml water bij de bloem roer dit met je handen goed door, voeg de rest van het water erbij indien het deeg nog niet plakkerig is.
Met je handen het deeg voor ongeveer 2 minuten het deeg door halen, kneden hoeft niet.
Vet de kom met olie zet daar de deegbal in, om 1 uur te rijzen.
Weeg de deegbolletjes in 9 keer 100 gr per bol.
Besmeer de werkplek met olie zet daar de broodjes op, dek ze af.
Verwarm gelijk de pan met wat olie als je klaar bent met de bolletjes, ze hoeven niet meer te rijzen. 
Maak ze iets plat op de aanrecht.
Bak ze niet op hoge vuur ze moeten langzaam bakken aan beiden kanten tot ze goudbruin zijn.
Ik heb ze in het iets dik en plat gemaakt. 

Reacties

Populaire posts