Kaneel broden
Ingrediënten
Voor 1 Vlecht brood.
300 g bloem
7 gr instant gist
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 tl kaneel
6 gr zout.
110-120 ml lauwe melk
1 ei
50 gr zachte roomboter ongezouten.
Voor 1 Vlecht brood.
300 g bloem
7 gr instant gist
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 tl kaneel
6 gr zout.
110-120 ml lauwe melk
1 ei
50 gr zachte roomboter ongezouten.
Ingrediënten vulling:
150 gr fijne suiker
100 gram roomboter.
4 /5 el kaneel.
150 gr fijne suiker
100 gram roomboter.
4 /5 el kaneel.
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten
voor het deeg, voeg de melk er beetje bij beetjeerbij en kneed het tot een soepel deeg.
Neem meer vocht als het deeg nog niet zacht is.
Laat het deeg 1uur rijzen.
Verdeel het
deeg in 2 stukken deeg.
Maak van elk stuk deeg lange sliert zoals op de foto's.
Besmeer eerst de deegslierten met gesmolten boter.
Rol elke sliert door de mengsel van suiker en kaneel.
Vlecht de lange slierten.
Zet ze in een lange cake blik om te rijzen.
Bestrooi ze als laatst nog met restant van de mengsel en de boter .
Zet de brood bedekt om te rijzen voor ongeveer 40 minuten ongeveer.
Bak de brood in voorverwarmde oven op 160 graden Celsius.
Kiep de brood op de rooster om af te koelen .
Maak van elk stuk deeg lange sliert zoals op de foto's.
Besmeer eerst de deegslierten met gesmolten boter.
Rol elke sliert door de mengsel van suiker en kaneel.
Vlecht de lange slierten.
Zet ze in een lange cake blik om te rijzen.
Bestrooi ze als laatst nog met restant van de mengsel en de boter .
Zet de brood bedekt om te rijzen voor ongeveer 40 minuten ongeveer.
Bak de brood in voorverwarmde oven op 160 graden Celsius.
Kiep de brood op de rooster om af te koelen .
Reacties
Een reactie posten