Cinnamon roll
Ingrediënten:
500 gr bloem 100 gr ongezouten zacht gesmolten roomboter.
50 gr suiker
7 gr droge gist
1 ei
10 gr zout
1 merg van 1 vanilleboon in de deeg gebruiken.
200 ml lauwwarme melk.
Voor de vulling.150 gr zelf gemaakte banketbakkersroom.
30 gram fijne suiker
1etl kaneel
3 volle el zachte roomboter.
Voor de topping.
Suiker poeder en paar druppels water of citroensap.
Suiker poeder en paar druppels water of citroensap.
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een kom van een kneed machine, en kneed alles goed door tot een soepel zachte deeg voor 10 minuten ongeveer.Laat 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Rol het deeg uit tot een vierkante lap.
Verdeel, besmeer de boter over het deeg, maar houd 5 centimeter aan één van de langere randen vrij.
Strooi het mengsel van de suiker en kaneel over de boter heen.
Bestrijk de rand zonder vulling met water.
Rol het deeg op.
Rol vanaf de lange rand met vulling zodat je de rol goed kunt sluiten op de natte deegrand.
Snijd de rol in schijven van 2 tot 3 centimeter.
Leg de deegrollen op de beklede bakplaat en laat ze op een warme plaats 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180/200 graden Celsius .
Bak de kaneelbroodjes/rolls voor 20 tot 25 minuten ongeveer in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
Zet ze op rooster om af te koelen.
Reacties
Een reactie posten