Spiraal(mhencha) met geroosterde amandelmeel
Ingrediënten:
1 pak
filodeeg. 500 gram gebakken amandelmeel
2 tl kaneel
5 el suiker
3 el gesmolten roomboter
3 el oranje bloesemwater
Snufje zout
Voor het besmeren van de vellen.
Ongeveer tot 250 gr gesmolten ongezouten roomboter met 150 ml olie
Samen in kom roeren en de vellen mee goed besmeren
Bereidingswijze.
In diepe kom de amandelen voegen met de rest van de ingrediënten, roer dit goed samen.
Besmeer 1 vel met olie en boter mengsel .
Zet aan het begin van de filodeeg wat amandelen mengsel en rol de filodeeg op tot een sigaar op.
Besmeer de bakvorm in met boter.
Zet daar de opgerolde filodeeg op rondom de bakvorm heen.
Zo ga je het steeds het herhalen met alle filodeeg vellen, oprollen met wat amandel mengsel erop en steeds naast elkaar zetten tot de bakvorm vol is zoals bij mij op de foto.
Besmeer de spiraal met olie en boter in.
Bak het op voorwaarde oven op 170 graden Celsius.
Tot de spiraal goudbruin is.
Reacties
Een reactie posten