Turkse broodjes met sausje
Ingrediënten:
100 ml Olie
330 ml lauwwarm melk
220 ml lauwwarme water
2 el suiker
1.5 tl zout
10 gr droge gist
1 kg bloem. Indien nodig meer bloem gebruiken.
100 ml Olie
330 ml lauwwarm melk
220 ml lauwwarme water
2 el suiker
1.5 tl zout
10 gr droge gist
1 kg bloem. Indien nodig meer bloem gebruiken.
Voor de saus op de deeg:
1 ei
200 ml yoghurt
100 ml olie
Bereidingswijze:
Doe de ingrediënten in de kneed machine behalve de zout en bloem als laatst.
Voeg de bloem beetje bij Beetje erbij tot je gewenste resultaat hebt .
Kneed de deeg voor ongeveer 10 minuten lang tot het zacht iets plakkerig is.
Vet een kom in met olie zet de deeg daarin.
Bedek de kom met plastic zak laat het ongeveer 1.5 uur rijzen tot de deeg omhoog komt.
Bedek de bakplaat met bakpapier.
Zet daar de deeg stukjes naast elkaar op.
Zie foto's hoe ik het heb gesneden.
Laat de broodjes weer rijzen voor ongeveer 30 minuten ongeveer rijzen.
Bedek ze met theedoek of bakpapier.
Klopt de ei met yoghurt en olie goed door met mixer of garde.
Giet de saus op de broodjes tot alles mee bedekt is.
Versier ze met de zaden.
Bak ze op voorverwarmde oven op 150 /160 graden Celsius.
Ik zelf heb ze op 150 graden gebakken.
Ze worden snel goudbruin door de yoghurt.
Blijf in de buurt tijdens bakken.
Bak ze op 25 minuten ongeveer.
Zet ze met bakplaat en al.
Na 10 minuten ongeveer kan je de broodjes los maken en weer op de rooster zetten om af te koelen.
Eet smakelijk dames is zeker lekker luchtig zachte broodjes.
Reacties
Een reactie posten