Donuts met yoghurt



Ingrediënten:
50 gr roomboter zoutloos en gesmolten. 
2 kleine eieren
100 gram suiker, je kan ze zoeter maken zoals je wil.
Snufje zout 
7 gr droge gist
200 gr Griekse yoghurt 
450 /500 g bloem 
Zonnebloem olie om te bakken.


Ingrediënten de glazuur:
250 gr poedersuiker
Paar druppels water.
Of alleen poedersuiker om de donuts te bestrooien.

Bereidingswijze:
Smelt de boter, klop de eieren de suiker tot een romig mengsel .
Klopt hier de yoghurt en gesmolten boter doorheen.
Zeef de meel boven de kom en spatel dit goed door de mengsel .
Mix alles goed door met je hand of in een kneed machine tot een samenhangend deeg, het deeg is erg plakkerig door de yoghurt.
Dek de kom af met een plasticzak of een theedoek .
Laat de deeg voor ongeveer 1 uur rijzen.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werk plek uit tot een grote lap .
Steek met de grote donutsteker ongeveer 20 stuks uit.
Verhit de olie, bak de donuts aan beide kanten goudbruin en gaar in 2 minuten ongeveer op niet al te hoge vuur.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tip.zelfrijzend bakmeel kan je ook vervangen in gewone patent bloem met wat extra bakpoeder, maar dan hoeft de deeg niet te rijzen op deze manier omdat er geen gist in zit.
eet smakelijk .

Reacties

Populaire posts