Uien soep
De verschillende soorten uien maken deze uiensoep extra lekker
en romig en iets zoet van smaak.
Ingrediënten:
2 gele
uien grote3 rode uien grote
1 witte ui
1 zoete ui grote
1 roze ui grote
3 of 4 sjalotten
1 of 2 knoflookteentjes
Verse takken tijm
1 kleine tak rozemarijn
2 laurierblaadjes
2 vega bouillontabletten.
1.5 liter water
1 tl peper
En olijven Olie om te bakken .
Bereidingswijze:
Pel de
uien soorten, knoflook, ris de bladeren van de takjes.
Snij de uien en sjalotten in halve ringen.
Hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan, fruit de uien en sjalotten de knoflook en de kruiden.
Voor 20 minuten tot de uien zacht zijn met een deksel op de pan.
Vergeet niet steeds te roeren.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
Breng alles aan de kook voor 25 minuten met de deksel erop tot alle smaken in trekken.
Je kan de soep extra smaakje geven met de kruiden van de action.
Haal de laurierblaadjes uit de soep.
Ik zelf heb in plaats de uiensoep heel te laten, de soep gepureerd.
Je kan de soep zo laten zonder te pureren.
Heb je geen zin om vele soorten uien te gebruiken dan kan je voor de normale gele kiezen, die iedereen in huis heeft.
Snij de uien en sjalotten in halve ringen.
Hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan, fruit de uien en sjalotten de knoflook en de kruiden.
Voor 20 minuten tot de uien zacht zijn met een deksel op de pan.
Vergeet niet steeds te roeren.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
Breng alles aan de kook voor 25 minuten met de deksel erop tot alle smaken in trekken.
Je kan de soep extra smaakje geven met de kruiden van de action.
Haal de laurierblaadjes uit de soep.
Ik zelf heb in plaats de uiensoep heel te laten, de soep gepureerd.
Je kan de soep zo laten zonder te pureren.
Heb je geen zin om vele soorten uien te gebruiken dan kan je voor de normale gele kiezen, die iedereen in huis heeft.
Reacties
Een reactie posten