Bloem Kurkumma Tijm broodjes
Ingrediënten:
500 gr bloem
250 /300 ml water
100 ml olie
7 gr instant gist
1 el suiker
2 el melk poeder
8 gr zout
1 volle el roomboter
2 el kurkuma oplossen in 1 el Melk
Garnituur
1 eigeel
2 el Melk
Tijm
Bereidingswijze:
Doe
alle ingrediënten in kom en roer alles goed door met je hand als het
deeg nog niet zacht kan je iets meer dan 250 ml toevoegen tot het deeg
zacht wat plakkerig is, kneed het goed door tot het deeg geel is
gekleurd van de kurkuma poeder.
Ik heb lekker met mijn hand gekneed.
Leg het deeg bedekt weg om te rijzen voor 1uur tot het deeg omhoog komt.
Maak van het deeg 4 bollen, leg ze op een werk plek die bestrooid is met olie of bloem.
Geef ze de vorm zoals op de foto's, sneden in de broodjes heb ik met pizza mes gedaan.
Leg ze op bakplaat bedekt met bakpapier en bestrooid ze met bloem.
Bedek ze met theedoek voor na rijzen voor ongeveer half uur.
Roer de eigeel met melk en besmeer de broodjes ermee en ook gelijk met tijm op de broodjes.
Bak ze voor ongeveer 20 minuten op voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
Tot ze goudbruin zijn .
Reacties
Een reactie posten