Chebakia



 
Ingrediënten:
1 kilo bloem.
2 eieren (kleine)
175/200 ml glas olie

175/200 ml glas gesmolten roomboter, zoutloos. 
100 ml oranje bloesem water.
75 ml azijn
Glas sesam zaad fijn malen, wel even roosteren.
2 el anijszaad, fijn malen.
2 el suiker
1 tl kaneel
5 gr gist
Wat water nemen, indien nodig voor de deeg, als het nog iets te droog is meer niet.
Snufje zout.
1 glas fijn gemalen amandelen, ontvellen in kokend water en even lichtelijk bakken in olie.
Olie voor het bakken .
3 tot 4 kilo honing ik heb van de Aldi deze keer gebruikt en is best lekker.
En sesamzaad voor bestrooien na het bakken.

Bereidingswijze:
De gist in 4 el lauw water oplossen tot een papje.
Voeg alle ingrediënten in de kom, kneed dit samen met de gist tot iets zacht deeg, en als je meer water nodig denkt te hebben neem je iets meer, beetje bij beetje toevoegen tot je gewenste deeg resultaat hebt het deeg (het mag ook niet te zacht zijn).
Het deeg in 6 stukken snijden en in plastiekzakken bewaren voor gebruik, laat geen lucht in de zakken komen.
Rol het deeg op de aanrecht uit tot vierkante dunne lap, (je aanrecht bestrooien of je werkplek met meel) alleen indien nodig als je moeite hebt met de chebakia vormpjes eruit te halen. 
Vorm de chebakia met de vorm van je eigen wens.

De restanten van het deeg kan je weer in zakjes bewaren tot die wat zacht zijn, dan kan je die weer uitrollen, zo ga je steeds het proces herhalen tot je klaar bent met het vormen van de chebakia dek het steeds af met een theedoek, voorkom droging van het deeg.
Zodra je klaar bent kan je gaan bakken in hete olie.
Verwarm de honing in ruime pan (kook de honing niet) 1 keer opwarmen is genoeg.

Als de chebakia koekje licht bruingebakken is, zet je dat gelijk over in de warme honing laat dat goed in trekken tot de beiden kanten van de chebakia de honing heeft opgenomen dat kan paar minuten duren.

Zet de chebakia in grote bord, bestrooi de chebakia met sesamzaad, als je ze uit de honing haalt.
Eet smakelijk.

Dit heeft geduld en liefde nodig en neemt best veel tijd in beslag om het te bereiden, maar het resultaat is de moeite waard aan het einde.

De foto's zijn oud en niet zo goed zichtbaar, maak binnenkort nieuwe met betere foto's en uitleg.


Reacties

Populaire posts