Rozijnen muffins met zemelen
Ingrediënten:
140
gr bloem 1 el bakpoeder
140 gr tarwezemelen
120 g fijne kristal suiker
150 g zachte rozijnen.
2 eieren
200 ml melk (of in plaats van verse geperst). sinaasappel.
80 ml olie
Rasp van 1 sinaasappel of citroen.
2 zakjes vanille suiker of 1 tl vanille-essence
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op
200 graden Celsius. Zet 12 papieren vormpjes in een muffinplaat.
Zeef de bloem met het bakpoeder boven grote kom.
Voeg de zemelen (te koop bij biologische winkels), suiker en alle ingrediënten toe, behalve de rozijnen deze worden als laatste toegevoegd.
Mix dit goed door tot zachte beslag, voeg de rozijnen toe roer dit paar keer door.
Verdeel het beslag over alle 12 vormpjes.
Bak de muffins binnen 20 minuten ongeveer op voorverwarmde oven.
Laat ze 5 minuten even afkoelen op een rooster.
Serveer ze warm .
Je kan in plaats van rozijnen Cranberries of stukken gesneden gedroogde abrikozen of diepvries fruit gebruiken.
Ik gebruik altijd wat ik op dat moment in huis heb.
Reacties
Een reactie posten