Ramadan zoete brood






Ingrediënten:

250 gr bloem
50 gr griesmeel de fijnste griesmeel die je kan vinden, is te koop bij Tanger winkels. 
150 tot 160 ml lauwwarm water of melk. 
1 el suiker 
2 el olie 
2 el Griekse of Turkse yoghurt. 
4 gr zout
1 el droge gist 
Halve tl bakpoeder 
2 el melkpoeder.


Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in de kom en roer alles goed met jou handen tot je zachte deeg hebt, het deeg hoeft niet gekneed te worden, enkel steeds met je handen door halen, tot alle ingrediënten zijn ingetrokken en de deeg zacht, plakkerig is. 
Bol het deeg tot een ronde bal.
Vet de kom in met olie zet de deeg in, bedek het en laat de deeg rijzen tot de deeg omhoog komt voor ongeveer uur. 
Ik doe dit tegenwoordig met alles wat ik bak, ik pak de machine weinig, is erg makkelijk en snelle manier. 
Van deze hoeveelheid deeg kan je 2 broden krijgen. 
Maak de broden plat rond, ik maak ze erg plat want ze gaan nog rijzen en bakken dan worden ze dikker.
Besmeer ze met 1 eigeel en wat Melk die je hebt geroerd in een bakje. 
Bestrooi ze met sesamzaad.
Bak ze op voor verwarmde oven op 170 tot 180 graden Celsius voor ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn. 
Deze brood is erg lekker zacht en luchtig van binnen.
Wil je iets van anijszaad aan toevoegen dat mag.


Reacties

Populaire posts