Pistache, cranberrys, rozijnenbroodjes
Ingrediënten:
500 gram bloem.
1 zakje gist of 20 gram verse gist.
Snufje peper.
2 el roomboter
1 el suiker
10 g zout
2 el ahornsiroop (maple syrup).
100 g pistache noten grof gehakt.
100 g gedroogde cranberry’s ook grof gehakt.
50 g rozijn of sultanas ook grof gehakt.
Ongeveer 350 ml lauwwarme water kan ook iets meer zijn. Het deeg moet elastische iets plakkerig zijn.
500 gram bloem.
1 zakje gist of 20 gram verse gist.
Snufje peper.
2 el roomboter
1 el suiker
10 g zout
2 el ahornsiroop (maple syrup).
100 g pistache noten grof gehakt.
100 g gedroogde cranberry’s ook grof gehakt.
50 g rozijn of sultanas ook grof gehakt.
Ongeveer 350 ml lauwwarme water kan ook iets meer zijn. Het deeg moet elastische iets plakkerig zijn.
Bereidingswijze:
Doe de gist in de kom met 200 ml water los de
gist op tot zachte mengsel. Voeg de siroop bij de bloem en de rest van de ingrediënten.
Kneed dit, voeg de overige water beetje bij beetje tot het deeg zacht elastische is zoals op de foto.
Kneed het voor 10 minuten lang.
Bestrooi de aanrecht met beetje bloem, leg het deeg op.
Bewerk de noten en cranberry’s en de rozijnen, zorg dat je het goed over het deeg heen verdeelt.
Vet de kom met olie in zet de deeg in kom weer, laat het rijzen voor ongeveer 1 uur op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in stukjes en vorm ze in bolletjes en dan de geef je ze de vorm zoals op de vorm zoals een lip.
Zet ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Laat ze weer rijzen tot 45 minuten lang.
Bedek ze met plastic zak.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bestrijk ze lichtelijk met wat ei mengsel.
Bak ze voor ongeveer 15 minuten.
Hou de broodjes goed in de gaten ze gaan erg snel tijdens bakken.
Zet ze op taartrooster om te koelen.
Eet ze met jam en roomboter.
Ze zullen jullie smaken zoals ons.
Deze broodjes mogen niet zwaar hard zijn als ze gebakken zijn ze zijn erg zacht en sponzig als je ze pakt of in drukt.
Eet smakelijk
Reacties
Een reactie posten