Mhamsa (berkoukch)
Ingrediënten:
250 gr rundvlees in grove stukken gesneden.
2 grote uien
4 tot 6 grote rijpe vleestomaten
Handje koriander en peterselie fijn gehakt.
Halve tomaten blik.
2 bouillon blokjes van groente of rundvlees.
Zout naar smaak.
2 tl kurkuma
1 tl zwarte peper
3 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder.
1en half volle Ikea kinderbeker gevuld met mhamsa of berkoukch is ook te verkrijgen als ander variant die heet lisaan tai3r (vogelbek) te koop bij elke Turkse of Marokkaanse winkels.
250 gr rundvlees in grove stukken gesneden.
2 grote uien
4 tot 6 grote rijpe vleestomaten
Handje koriander en peterselie fijn gehakt.
Halve tomaten blik.
2 bouillon blokjes van groente of rundvlees.
Zout naar smaak.
2 tl kurkuma
1 tl zwarte peper
3 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder.
1en half volle Ikea kinderbeker gevuld met mhamsa of berkoukch is ook te verkrijgen als ander variant die heet lisaan tai3r (vogelbek) te koop bij elke Turkse of Marokkaanse winkels.
Bereidingswijze:
Snij het vlees in stukken, bak het vlees met olijfolie en zout voor 5 minuten.
Pel de uien doe ze in de hakmachine of blender samen met de tomaten die je al hebt gewassen en in 4 stukken hebt gesneden pellen hoeft niet ik doe het zo in.
Blender dit samen met de tomaten in blik.
Voeg de papje van de uien en tomaten bij het vlees, bak dit samen voor even, voeg ook de Peterselie, koriander toe en de kruiden, specerijen, plus de bouillonblokjes, roer dit goed door.
Bak dit voor 2 minuten even samen.
Giet ongeveer 2 a 3 liter water aan de pan toe, ik zelf heb een snelkookpan van 4 liter.
Laat dit dicht koken voor ongeveer 1 uur.
Open de pan voeg de mhamsa toe en laat dit ook voor ongeveer 40 minuten koken tot de mhamsa gekookt is, blijf vaak roeren in de pan voorkom verbranding in de onderkant van de pan.
Lekker met gebakken gehakt erbij.
Reacties
Een reactie posten