Frittata
Ingrediënten:
2 aardappelen 1 rode of gele ui
2 grote rijpe tomaten
5 eieren
Olijven olie om te bakken
1 knoflookteentje
1 el koriander en peterselie fijn gehakt
Zout en peper naar smaak
1 tl kurkumapoeder
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 el gesneden peterselie voor de garnering op het laatst
Bereidingswijze:
Schil de ui en snij deze in fijne stukjes. Bak de ui voor 3 minuten ongeveer, voeg het fijn gehakte knoflookteentje erbij bak ze samen.
Schil de aardappels en sneed ze ook erg klein.
Bak ze samen met de ui en de knoflook, blijf goed door roeren.
Voeg de zout en peper toe.
Pel de tomaten, haal het binnenste eruit, enkele het vlees van de tomaten gebruiken .
Snij de tomaten erg fijn, voeg ze bij de pan en bak dit samen tot alles goed gaar is.
Voeg de koriander en peterselie toe en roer dit door de groentes heen.
Als de groentes gaar zijn breek je de eieren op de groentes, roer nu niks door laat alles zacht gaar bakken.
Voor elk persoon 1 ei ben je met 2 of 4 personen gebruik je maar 2 of 4 eieren.
Reacties
Een reactie posten