Pizza rollen met gehakt en groente






Ingrediënten:
500 gr bloem
20 verse gist of 7 gr droge gist
20 gr zout
3 el zachte boter
8 el olijvenolie
275/300 ml lauw water tot de deeg zacht is


Ingrediënten vulling:
2 el Italiaanse kruiden
Olijvenolie voor bakken
1 grote ui dun gesneden en gebakken.
5 paprika's, gele en rode, dun gesneden.
bakje champignons fijn gesneden.

200 gr gehakt
2 el gehakte koriander
2 el peterselie 
1 halve uitje geraspt
1 tl zout
1 tl peper
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
Geraspte kaas naar wens 1 zakje voor de vulling en voor het bestrooien op de broodjes.


Bereidingswijze vulling:
200 gr gehakt, eerst met gehakte koriander en peterselie van beiden en 1 halve uitje geraspt toegevoegd aan de gehakt samen met de kruiden en smaakmakers mix, kneed dit goed door de gehakt, om lekker in te trekken in de gehakt door de kruiden de ui en de fijn gehakte peterselie en koriander.
Geraspte kaas naar wens 1 zakje voor de vulling en voor het bestrooien op de broodjes.
De vulling moet eerder bereid worden dan kan het afkoelen uitlekken.
Sneed de uitjes en de groente, bak ze in de pan met olijvenolie tot ze glazig zijn, bak ze niet te zacht, hou ze lekker stevig (de uitjes) anders kunnen ze snel verbranden in de oven.
Voeg de zout en de Italiaanse kruiden toe en roer dit goed samen.
Haal het van het vuur af, doe de groente in afdruip bak daaronder een diepe kom, de sappen moeten uit de uitjes anders komt het in de deeg, dan kan de deeg kapot maken, en te nattig wordt het deeg, dus droog laten lekken voor zeker 2 uur voor gebruik.




Bereidingswijze pizza rolls:
Doe de bloem in een kom, voeg de gist bij de bloem en de iets opgewarmde olijvenolie.
Roer alles goed door voeg de zout en water beetje bij beetje bij tot deeg zacht iets plakkerig is gekneed voor 10 minuten lang.
Besmeer de kom met olie, plaats het deeg in de kom, en bedek het met plastic zak om heen laat het rijzen voor 1 uur ongeveer tot het deeg genoeg is gerezen.
Bestrijk de werk plek met olie rol het deeg uit tot een lap 25 x 40 cm dik.
Verdeel de groente en de rauwe gehakt niet bakken, voeg eventueel nog wat kruiden over het deegrol. Let op: laat de randen vrij.
Rol deze lap stevig op.
Snij de rol in ronde plakken en leg ze plat op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi het met kaas, dek ze af met een theedoek.


Laat ze nog voor 30 minuten ongeveer rijzen.
Verwarm de oven op 180 graden.


Druppel wat olijvenolie op de rolls, bak ze voor ongeveer 15-20 minuten lang.
Eet smakelijk .

Reacties

Populaire posts