Aardappel kaas bolletjes
3 grote aardappelen
250 ml lauwwarme melk, kan iets meer zijn
40 gram gesmolten kaas
1 tl zout
10 gram droge gist
1 el suiker
500 gram bloem
50 gram gesmolten boter
1 eigeel en melk voor het bestrijken
250 gram kaas voor de garnering
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen een uur van te voren en pureer ze zeer fijn.
Doe de gist in een bakje met wat van de melk en de suiker, roer het door en zet het 5 minuten weg.
Doe de ingrediënten in een kom van een kneed machine, voeg het gist mengsel erbij en kneed alles goed door voor 10 minuten lang.
Het deeg is erg plakkerig plakt enorm aan je handen tijdens het vorm geven, je kan je handen met wat olie besmeren om de broodjes als bolletjes vorm te geven.
Het plakken is niet erg daardoor worden de broodjes erg zacht en luchtig van.
Zet de broodjes weg nadat je ze de gewenste vormen hebt gegeven.
Bedek ze en laat ze 30 minuten rijzen.
Smeer ze met eigeel en melk in en bestrooi ze met geraspte kaas naar keus.
Bak ze op voorverwarmde oven op 170/180 graden voor ongeveer 25 tot ze goudbruin zijn.
Reacties
Een reactie posten