Knoopbroodjes met Selderij & Knoflook


Ingrediënten voor het deeg:
350 g bloem
1 el instant gist.
1 tl zout 
3 lavache kiri puntjes
1 thlp suiker 
60 ml olijfolie 
+/ - 200 ml warme melk


Andere ingrediënten:
6 teentjes knoflook, fijn gehakt
3 eetlepels gehakte peterselie
3 eetlepels gesmolten boter
3 eetlepels olijfolie 


Bereidingswijze:

Meng de warme melk met suiker en gist, roer met een garde alles goed door elkaar.
Dek af en laat staan voor ​​10 minuten.
In een kom, meng je de bloem en de olijfolie goed door elkaar.
Voeg het gistmengsel, het zout, melk en suiker en de kiri kaas erbij, kneed de deeg voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht is gekneed.
Dek af en laat het dubbele van het volume nemen.
Rol het deeg uit op een bloem bestoven aanrecht, tot een dikte van 1 cm.
Sneed stroken van 12 cm lang en 3 cm breed.
Bind, knoop de strips net zo groot als je wijsvinger want ze zijn 2 hapjes klein.
Zet ze op de ovenplaat bedekt met bakpapier en iets ver van elkaar voor het rijzen.
Laat het weer rijzen.
Borstel op de boevenkant van de broodjes met het mengsel van olijfolie en boter.
Bak op 180 ° gedurende 20 minuten bak ze half gaar ze mogen niet bruin worden half om half.
Haal ze uit de oven en bestrijk ze opnieuw met het mengsel van olijfolie en boter.

Strooi peterselie de knoflook op de bovenkant van de broodjes gelijk als je ze bestrijkt met olie en boter, zet ze weer in de oven voor gedurende 10 minuten weer bakken.

Tot ze gaar zijn, eet ze lekker bij je harira of soep ze zijn mmmmmmmm zacht en zeer luchtig door de olijvenolie.

Reacties

Populaire posts