Krissat ( krachel ) zachte broodjes.









Ingrediënten:
860 gr bloem tot 1 kilo, voeg de bloem niet in keer in de kom, doe het in 2 fases tot de deeg zacht plakkerig is gekneden, deze deeg plakt veel aan de kom en je handen.

20 gr zout
150 gr suiker
2 el venkel van en anijs heel bij doen

4 el sesamzaad (ook heel, even bakken in de pan voor het in het deeg gaat)
12 gram droge gist

7 gr bakpoeder
2 eieren
200 ml olie
3 etl mazhar (oranje bloesemwater) 
lauw water 100 ml 
lauwe lauwwarm melk 225 / 250 ml
Room boter gesmolten 100 ml


Voor het besmeren:
1 eigeel
3 el Melk
Sesamzaadjes

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten bij elkaar, behalve het water en de melk.
Voeg nu de vloeibare ingrediënten beetje voor beetje toe, kneed het soepel, zacht en plakkerig voor een zacht en luchtig resultaat ongeveer 10 minuten lang.
Dek het af met een plastic zak en plaats het deeg in de oven of op een warme droge plek.
Laat het 2 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld.

Vorm van het deeg ronde ballen van 50 gr per bol, maak ze plat en rond, want ze gaan nog omhoog rijzen.

Laat ze nog een keer rijzen, voor 1 uur lang tot ze genoeg gerezen zijn. Na het rijzen klop je het eigeel met melk en bestrijk je de broodjes zachtjes met een kwastje.

Doe als laatste de sesamzaadjes op de broodjes en bak ze af op 160 graden, kijk uit met bakken deze broodjes worden snel donker tijdens het bakken.
Ze zijn erg lekker zacht en sponzig

Deze broodjes zijn zeer geliefd bij de Marokkanen vooral tijdens de ramadan.  

 


Reacties

Populaire posts