Brioche broodjes met cocos en amandelschaafsel.










Ingrediënten voor het deeg:
500 gram tarwebloem.
280/300 ml melk lauwwarm.
10 gram zout.
10 gram droge gist of 25 gram verse gist
1 ei 
30 gram suiker 
3 volle el zachte ongezouten roomboter
Voor het besmeren vullen van het broodjes

Voor de vulling:
Voor 1 kilo bloem heb je 3 bakjes roomkaas nodig.
Voor 500 gr bloem heb ik 1 en half ongeveer roomkaas nodig.
2 etl suiker is ongeveer 30 mg.
2 zakjes vanillesuiker.
Roer dit goed door, om je broodjes mee te vullen. 

Voor het bestrijken van de broodjes:
1 eigeel en 4 etl melk
Voor op de broodjes
Stukjes noten of cocos om mee te versieren.

Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten in de kom van de kneedmachine. 
Kneed de deeg met al de ingrediënten in een kneedmachine voor 10 minuten lang tot het deeg zacht en iets plakkerig is.
De kom bedekken met plastic zak, laat het voor 1 uur ongeveer. 
Besmeer de aanrecht met wat olie.
Vorm van de deeg in ronde ballen.
Laat ze even rusten voor 10 minuten lang, wel dekken.
Maak ze plat dun in een ovale vorm.
Vul ze met roomkaas en rol ze op als een slak of geef ze een vorm die je wenst, ik heb verschillende manieren genomen.
Zet ze weg om weer voor ongeveer 40 minuten te rijzen. 
Verwarm de oven op 170 tot 180 graden. 
Bestrijk de broodjes met ei mengsel. 
Versier ze met cocos of amandelen schaafsel. 
Bak ze tot ze goudbruin zijn op voorverwarmde oven op 160/170 graden voor ongeveer 20/ 25 minuten lang. 
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster. 
Eet smakelijk, ze zullen erg in smaak vallen.

Deze broodjes zijn ook aanrader voor de ramadan, met een beetje honing op de broodjes zullen ze heerlijk smaken.


Reacties

Populaire posts