Ghrieba Bahla koekjes
Ingrediënten:
500 gram
bloem250 ml olie of roomboter op kamertemperatuur
250 g fijne suiker
Bijna 1 zakje bakpoeder, gezeefd
Snufje zout (alleen als je lekker vindt)
Bereidingswijze:
Doe in een diepe kom de zachte boter en suiker. Roer het tot een zachte crème massa. Mocht je olie gebruiken in plaats van boter, dan dien je dit eerst met suiker te mengen. Of je kan ook half olie of half boter doen. Alle 3 de manieren lukken goed. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en kneed het in de kom.
Maak van
het deeg kleine balletjes. Zet ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet ze
ver uit elkaar omdat ze nog groter worden tijdens bakken. Verwarm de oven voor
op 170 graden. Bak de koekjes alleen op de bovenste stand, laat onder vuur uit.
Bak ze voor ongeveer 15 minuten aan de bovenkant en 5 minuten aan de onderkant
zodat ze nog na bakken. Dus de oven aanzetten en laat ze alleen maar op de
hoogste stand bakken, niet van onderen. Anders krijg je de mooie barsten niet
op de Ghrieba koekjes.
Zodra ze
bruin gaar en allemaal barsten hebben op de koekjes zet je de bovenkant uit en
doe je van onderen aan. Bak ze nog 5 minuten van onderen. Laat ze in de
bakplaat afkoelen tot ze stevig zijn, anders breken ze.
Reacties
Een reactie posten